Zelfstandig maar niet alleen

De nieuwe woonhoeve in Geleen-Zuid en kluis ligt centraal, tussen twee zorgcentra en het winkelcentrum. De hoeve biedt een veilige omgeving, mensen wonen zelfstandig maar niet alleen. Mensen met en zonder zorgvraag, jong en oud, die iets voor elkaar kunnen betekenen. De individuele woningen liggen rondom een centrale hof, met moestuin en terrasjes. Zelfstandig wonen, maar ook zo veel mogelijk delen.

 In de werkplaats met (tuin)gereedschappen, kunnen bewoners klussen of iets repareren. In de wagenschuur staan voertuigen om te delen: scootmobielen en een duofiets, en wellicht een electrische tuktuk. En in de Bourgondische woonkeuken kan men gezellig samen koken en eten, of een praatje maken bij een kopje koffie terwijl de was draait in de ernaast gelegen wasruimte.  De centrale schuur met werkplaats deelt de hof in twee sferen: een rustige hof en een meer actieve hof. Bewoners kunnen zelf natuurlijk invulling geven aan de inrichting.

De nieuwe carré-woonhoeve

Kenmerk van een woonhof is dat de voordeuren aan de hof liggen en niet aan de straat. Via meerdere poorten kom je in de hof....

Meer lezen

Eigen regie en zorg op maat

In de woonhoeve staan wonen en leven centraal en is zorg op de achtergrond aanwezig wanneer dat nodig is....

Meer lezen