Zorg naar behoefte.

In de woonhoeve staan wonen en leven centraal, en is de zorg op de achtergrond aanwezig wanneer dat nodig is. Wonen aan een hof betekent dat men kiest voor meer betrokkenheid en aandacht voor elkaar.  De meeste woningen voldoen aan Woonkeur met het pluspakket ‘wonen met zorg’, geschikt voor lichte tot en met zware zorg. Domotica (letterlijk: techniek in huis) kan ingezet worden als ondersteuning bij het houden van de eigen regie. De begane grond woningen zijn het meest geschikt voor ouderen en krijgen een basis pakket, dat uitgebreid kan worden naar behoefte. En als er toch professionele zorg nodig is kan die op maat geleverd worden vanuit de Bunderhof of Parc Glana, twee zorgcenta op een steenworp afstand. 

eigen regie over zorg

  • zelfredzaamheid: een aantal woningen krijgt een basisuitrusting voor ouderen: valpreventie, verhoogd toilet, domotica en wifi, het pakket is uitbreidbaar naar behoefte.
  • informele zorg, burenzorg door medebewoners, laagdrempelig contact, onderlinge zorg, mensen kunnen iets voor elkaar betekenen.
  • servicepakket: structurele diensten voor kleine tarieven door een vrijwillige ‘brigade’ in de hof, bijvoorbeeld boodschappendienst, washulp, kleine klussen etc.
  • professionele thuiszorg / wijkverpleging nabij door Bunderhof of Parc Glana aan huis, goede verbindingen maken de voorzieningen toegankelijker. Een klantadviseur van Vivantes (Bunderhof) of Zuyderland (Parc Glana) adviseert welke professionele zorg er geboden kan worden.